Hleb sa medom.
Hleb sa medom, sastojci:
- 280 ml vode,
- 2 kašike meda,
- 2 kašike ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kesica suvoga kvasca i
- 800 g brašna.
Hleb sa medom, priprema:
- Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira.
- Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, med, ulje,so i brašno.
- Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena.
- Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite.
- Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta poklopljen poklopcem, a pred kraj pečenja skinite poklopac oko 10 minuta.
- Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga zamotajte u pamučnu krpu.
Ja sam od dela obvoga testa odvojila oko 300g i napravila pogaču sa dunjama i grožđem.
Verica Poznanović
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!