Hleb - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Hleb - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Hleb.

Hleb, sastojci:

  • 300 ml mlake vode,
  • 350 g brašna,
  • 20 g svežeg kvasca ili kesica suvog,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 100 ml ulja i
  • još brašna da se oblikuje.

Hleb, priprema:

  • U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostavite da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči.
  • Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo.
  • Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju, odnosno dok ne bude pečen.
  • Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!