Hleb.
Hleb, sastojci:
- 300 ml mlake vode,
- 350 g brašna,
- 20 g svežeg kvasca ili kesica suvog,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica soli,
- 100 ml ulja i
- još brašna da se oblikuje.
Hleb, priprema:
- U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostavite da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči.
- Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo.
- Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju, odnosno dok ne bude pečen.
- Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!