Moj hlebčić današnji.
Hlebčić, sastojci:
- 0,5 kg brašna
- 0,5 dl ulja
- 2,5 dl vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 15 gr kvasca (1/3)kocke
Hlebčić, priprema:
- U mlakoj vodi dodati šećer i kvasac, mešanjem otopiti, dodati ulje. U brašno umešati so i zamesiti testo. Ako je potrebno, dodajte još brašna i mesite, dok vam se testo ne lepi za ruke.
- Podmažite pleh, oblikuje pogaču i stavite je u pleh. Reckastim nožem napravite rezove na pogači.
- Prekrijte folijom i ostavite na toplom mestu da narasta najmanje sat vremena.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dvadesetak minuta. Možda je potrebno i duže, sve zavisi od rerne.
- Gotov hleb premažite vodom, prekrijte savetom i ostavite da se ohladi.
- Ako volite mekanu koru, onda prekrijte hleb mušemom ili providnom folijom.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!