Hlepčići.
Hlepčići, sastojci:
- 600 – 700 g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 3 dl mlake vode
- 1 kašičica soli,
- 1 jaje i
- 1dl ulja.
Za premazivanje:
- 1dl vode,
- 1 kašika brašna i
- malo soli.
Hlepčići, priprema:
- U prosejano brašno, dodajte kvasac, ulje, so, jaje i umesite testo.
- Ostavite testo na toplom da se udvostruči.
- Nadošlo testo premesite i podelite u četiri dela. Oblikujte hlebčiće.
- Prebacite u nauljen pleh i premažite uljem. Izbockajte ih viljuškom, ili zasecite nožem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. - Pre nego što ih izvadite iz rerne pomešajte brašno, vodu i so i premažite preko hlepčića.
- Vratite na par minuta u rernu da se još malo zapeku.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!