Hlepčići – Verica Poznanović

Hlepčići.

Hlepčići, sastojci:

  • 600 – 700 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 3 dl mlake vode
  • 1 kašičica soli,
  • 1 jaje i
  • 1dl ulja.

Za premazivanje:

  • 1dl vode,
  • 1 kašika brašna i
  • malo soli.

Hlepčići, priprema:

  • U prosejano brašno, dodajte kvasac, ulje, so, jaje i umesite testo.
  • Ostavite testo na toplom da se udvostruči.
  • Nadošlo testo premesite i podelite u četiri dela. Oblikujte hlebčiće.
  • Prebacite u nauljen pleh i premažite uljem. Izbockajte ih viljuškom, ili zasecite nožem.
    Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
  • Pre nego što ih izvadite iz rerne pomešajte brašno, vodu i so i premažite preko hlepčića.
  • Vratite na par minuta u rernu da se još malo zapeku.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.