Holandski hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Holandski hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Holandski hleb – hleb hrskave ispucale korice, specifičnog izgleda jednostavan za pripremu.

Potrebni sastojci za pripremu hleba:

  • 700 g brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 25 g svežeg kvasca
  • 3 kašike ulja
  • 1 dl mlake vode
  • 2 dl mlakog mleka

Sastojci za premazivanje nepečenog hleba:

  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 150 g kukuruzmog brašna
  • 200ml mlake vode
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
Holandski hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Holandski hleb – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Holandski hleb, priprema:

  • U veću miks posudu sipati polovinu brašna.
  • Dodati izmrvljen kvasac, so, šećer, ulje.
  • Pomešati mlako mleko i vodu, pa zamesiti fino glatko testo, uz dodavanje preostalog brašna.
  • Testo ostaviti da nadođe.
  • Za premazivanje: u činiju dodati brašno kvasac, so, šećer i mlaku vodu sjediniti.
  • Nadošlo testo premesiti pa premazati sa smesom za premazivanje.
  • Ostaviti 70 minuta da nadođe.
  • Nadošao hleb peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjiti rernu na 150 stepeni i peći još 20 minuta.
  • Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!