Holandski hleb – hleb hrskave ispucale korice, specifičnog izgleda jednostavan za pripremu.
Potrebni sastojci za pripremu hleba:
- 700 g brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 3 kašike ulja
- 1 dl mlake vode
- 2 dl mlakog mleka
Sastojci za premazivanje nepečenog hleba:
- 1 kašičica suvog kvasca
- 150 g kukuruzmog brašna
- 200ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
Holandski hleb, priprema:
- U veću miks posudu sipati polovinu brašna.
- Dodati izmrvljen kvasac, so, šećer, ulje.
- Pomešati mlako mleko i vodu, pa zamesiti fino glatko testo, uz dodavanje preostalog brašna.
- Testo ostaviti da nadođe.
- Za premazivanje: u činiju dodati brašno kvasac, so, šećer i mlaku vodu sjediniti.
- Nadošlo testo premesiti pa premazati sa smesom za premazivanje.
- Ostaviti 70 minuta da nadođe.
- Nadošao hleb peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjiti rernu na 150 stepeni i peći još 20 minuta.
- Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!