Hrono lepinje – Jadranka Blažić

18

Hrono lepinje – Jadranka Blažić

Hrono lepinje.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Hrono lepinje – Jadranka Blažić

Hrono lepinje.

  • 2 jaja
  • 300 ml kiselog mleka sa probiotikom
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 kasike tapioka (ili pshilium)
  • 2 kasike spelte
  • kasikica so himalajska ravna malaza kafu
  • 2 ravne kasikice prasak za pecivo
  • psenicno integralno brasno da dobijemo izuzetno meko testo
  1. Ubacila sam sve sastojke osim integralnog brasna i ukljucila mikser da mesi par minuta. Smanjila sam na najsporiju brzinu i polako ubacivala po jednu kasiku integralnog brasna. Kada sam dobila masu koja nije jako gusta a i dalje nije meko testo zaustavila sam mikser i izrucila testo na brasnom posutu radnu povrsinu. Posula sam kasiku brasna po testu i lagano zamesila testo da dobijem masu koja je meka a da se ne lepi za prste.
  2. Podelila sam je na 5 obgi. Prstima sam svaku obgu sirila da dobijem lepinju precnika 12cm. Poredjala sam ih u tepsiji i pekla u zagrejanoj rerni na 220C/30′. Ipak, vi obratite paznju jer svaka rerna je individualna, a i struja ume da prevari.
  3. Svaki put su sve bolje, ali ove su sada zaista prelepe, meke i vazdusaste.
Tapioka i pshilium nisu neophodni ali je mnogo bolje sa njima! Takodje moze i obicno kiselo mleko ili kefir! Brasno koristite koje vi volite!