Hrskava piletina sa povrćem – Suzana Mitić

0

Hrskava piletina sa povrćem – Suzana Mitić

Hrskava piletina sa povrćem – prava kombinacija. Prilog neodoljiv.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Hrskava piletina sa povrćem - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Hrskava piletina sa povrćem – Suzana Mitić

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes

Sastojci

  • 4 pileća bataka
  • malo ulja
  • po ukusu soli
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • 400 g mešanog smrznutog povrća (brokoli paprike, kukuruz, crnog luka i kukuruza šećerac)
  • 400 g krompira

Uputstvo za pripremu

  1. Batak skinuti sa kostiju. Na vrelom ulju staviti da se prži sa obe strane.
  2. Kad uhvati lepu koricu dodati mu 1 dl vode, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta da se dinsta. Kad ispari voda podignuti poklopac i ostaviti da jos malo uhvati rumenu koricu.
  3. Staviti na tanjir za serviranje. Dinstati povrće na malo ulja 10-ak minuta. Krompir iseći za pomfrit. Sve zajedno servirati na tanjiru.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.