Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.

Beograd, 11. maj 2018. godine – U METRO HoReCa Centru, danas je obeležena jedanaesta humanitarna akcija – „Magični doručak“. Ovo je projekat koji već više od decenije ukazuje na značaj integracije dece sa smetnjama u razvoju u širu društvenu zajednicu, kao i na odgovornost svih nas da im u tome pomognemo.

Akcija „Magični doručak“ trajala je od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima. Ovog puta prikupljeno je 5 tona hrane i podeljeno 3000 paketića deci sa smetnjama u razvoju u zemlji.

Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.

Projekat su organizovali i podržali Credit Agricole banka Srbija, METRO Cash & Carry, Grad Beograd i Banka hrane.

„Magični doručak“ završen je simboličnim takmičenjem i pripremom magičnog obroka, u kojem su učestvovali predstavnici Grada Beograda, kompanija, medija i škole „Dragan Kovačević“ sa Starog grada, sa tradicionalnom maskotom ove humanitarne akcije, Vilom Dobrilom. Nagrade su dodeljene za najmagičniji, najkreativniji, najzdraviji i najukusniji obrok.

Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.

Događaju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović, koji je ovom prilikom istakao da pet tona hrane i 3.000 paketića, koji će biti ravnomerno raspoređeni po školama u Srbiji, predstavljaju sjajan rezultat.

„Ovo je poruka da možemo kao društvo da pomognemo osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. S druge strane i da utičemo na našu decu da se zdravo hrane, imaju zdrave životne navike i na kraju žive u kvalitetnijoj sredini“, ukazao je Mladenović.

Podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević poručio je da za Grad Beograd ova deca nisu nevidljiva.

„Za nas su učenici 36 škola za decu sa smetnjama u razvoju, njih oko 1.700 ukupno, heroji koji mogu sve što požele i stalno nam pokazuju. Heroji su i njihovi profesori i nastavnici koji ih u tome svakodnevno bodre. Važno nam je da znaju da vidimo fenomenalne rezultate njihovih zajedničkih napora. Ali, važno je i da im pokažemo da je Grad Beograd tu za njih jer Beograd je grad za sve“, rekao je Raičević.

Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane je ovom prilikom istakla: “Preko 5 tona namirnica, nabavljenih prema spisku koje su dostavile škole, biće podeljene u 12 škola koje imaju kuhinju, a oko 3.000 paketića biće uručeno učenicima iz ostalih 24 škola za decu sa smetnjama u razvoju. Akcija Magični doručak ima za cilj da toj deci olakša boravak u školi i učini ga prijatnijim“.

Takođe, u sklopu današnje manifestacije kuvari iz Junior Chef Club-a predvođeni Milicom Aleksić, rukovodiocem METRO HoReCa Centra, dodatno su pripremili obroke za 160 učenika škole „Dragan Kovačević“, koji su istog dana dostavljeni deci. 

Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.

Na ovaj način već skoro deceniju, kompanije i građani uz veliku podršku institucija, pomažu deci sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije. Tokom svih ovih godina projekat „Magični doručak“ obezbedio je oko 75 tona hrane, čime je pružena podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece u zemlji.

Magični doručak 2018.
Magični doručak 2018.

Saopštenje za medije: Metro Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!