Informacija o zabrani uvoza dijetetskih proizvoda - Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
Informacija o zabrani uvoza dijetetskih proizvoda - Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Beograd, 02.03.2017. Obaveštavamo javnost da je sanitarni inspektor Odeljenja za sanitarnu inspekciju, Odseka za sanitarni nadzor za granično područje Beograd, doneo rešenje uvozniku „Alca trgovina“ d.o.o. iz Beograda, o zabrani uvoza dijetetskog proizvoda, hrana za odojčad i malu decu „HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice“, 20g neto, lot: 6001791, izvoznika HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija, zbog toga što navedeni proizvod ne odgovara uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane („Sl. glasnik RS“, br. 41/2009) i Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda („Sl. glasnik RS“, br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015, 7/2017), u pogledu povećanog sadržaja arsena.

Laboratorijsku analizu je izvršila ovlašćena i akreditovana laboratorija Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a uvoznik se izjasnio da ne želi superanalizu predmetnog uzorka.

Rešenjem je naređeno da se predmetna pošiljka vrati isporučiocu ili na bezbedan način uništi preko ovlašćene organizacije.

Informacija o zabrani uvoza dijetetskih proizvoda - Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
Informacija o zabrani uvoza dijetetskih proizvoda – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Izvor: sajt Ministarstva zdravlja Republike Srbije, informacija preneta u celosti, bez ikakvih izmena

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!