Internacionalni beogradski pevači pevaju za pomoć deci iz OŠ Dr Dragan Hercog | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Humanitarni koncert kao podrška projektu “Portabl učionica”

Ljubitelji horske muzike i fanovi ovog nesvakidašnjeg hora Internacionalni beogradski pevači, u kome vec treću godinu pevaju brojne diplomate i zaposleni u međunarodnim organizacijama u Beogradu iz preko 16 zemalja, moći će da uživaju u večeri klasične i popularne horske muzike pod dirigentskom palicom Beti En Džerman i klavirsku pratnju Milice Sekulić.

Internacionalni beogradski pevači će u prvom delu koncerta, predstaviti muziku nekih od najuticajnijih kompozitora horske muzike iz doba Tjudora, kasne Renesanse i Baroka.

U drugom delu, hor će pevati muziku dvadesetog veka, sa naglaskom na 50-te i 60-te.

“Pevaćemo muziku vokalnih izvođača kao što je Nat King Cole i vokalnih sastava kao što su Little Anthony i The Imperials i the Tokens pa i ponešto iz 80-tih od grupe Queen. Kao što vidite hor je želeo da u svoj program uključi ponešto za svakoga!”

Sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen Osnovnoj školi Dr Dragan Hercog. Inovativni nastavnici ove škole predstavili su nam svoj projekat i iskreno se nadamo da će i vama biti interesantan i privlačan. Pored redovne nastave koju ovi nastavnici organizuju za decu u školi, nastava se drži i deci koja, zbog otežanog kretanja, od kuće pohađaju školu, pa čak i deci koja se nalaze na lečenju u bolnici.

Nadamo se da ćemo uz pomoć publike za nastavnike i decu škole Dr. Dragan Hercog uspeti kupiti barem dva tablet racunara, sa kojih će se, između ostalog, sa interneta moći preuzeti edukacioni programi za decu. Škola je metodu već isprobala sa konvencionalnim laptop kompjuterima, ali često je slučaj da deca u bolnicama primaju terapiju pomoću intravenoznog katetera na nadlanici i teško im je da upravljaju kompjuterskim mišom. Ekran na dodir (touch screen) tehnologija je, međutim, u mnogome olakšala ovoj deci da uče i prate nastavu u učionicama. Horu je izuzetno zadovoljstvo da pomogne na projektu “portabl učionica”.

Kao prateći deo programa biće postavljena i izložba radova dece ove škole, a biće i još par iznenađenja na ovom koncertu!

Pridružite nam se i dođite da provedete veče uz divnu muziku i tako pružite svoj doprinos ovoj sjajnoj inicijativi.

Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Studentski trg 5, Beograd

Utorak, 26. maj 2015.g. u 20:00

Hor „Internacionalni beogradski pevači“, Ambasada Kanade i Zadužbina Ilije M. Kolarca

sa zadovoljstvom predstavljaju

NEZABORAVNI

Veče klasične i popularne horske muzike

Dirigent: Beti En Džerman

Klavir: Milica Sekulić

Ulaznice koštaju 800 dinara za odrasle, a 400 dinara za decu (uzrasta do 12 godina) i mogu se kupiti direktno na biletarnici Kolarca, kao i preko Ambasade Kanade (306 3073). 

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.