Odluka - Bojan Otašević - Narodni muzej Zrenjanin
Odluka - Bojan Otašević - Narodni muzej Zrenjanin

U četvrtak, 6. jula 2017. godine, u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće svečano otvorena izložba radova likovnog umetnika Bojana Otaševića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog konkursa „30×30“ čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina. Otašević će se zrenjaninskoj publici predstaviti grafikama iz svog likovnog opusa.

Glava dečaka - Bojan Otašević - Narodni muzej Zrenjanin
Glava dečaka – Bojan Otašević – Narodni muzej Zrenjanin
Betovenov ludi pogled - Bojan Otašević - Narodni muzej Zrenjanin
Betovenov ludi pogled – Bojan Otašević – Narodni muzej Zrenjanin

Organizator izložbe je Kulturni centar Zrenjanina, a nadležni kustos u Narodnom muzeju Zrenjanin je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti. Izložba će biti dostupna publici do 10. avgusta 2017. godine.

Biografija:

Bojan Otašević rođen je u Kragujevcu 1973. godine. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1998, magistrirao 2001, a doktorirao 2014. godine, u klasi prof. Biljane Vuković. Član je ULUS-a od 2000. godine. Zaposlen je kao vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu na Odseku za Primenjenu i likovnu umetnost.

Dobitnik je 22 likovne nagrade, a svoje radove je izlagao na 41 samostalnoj izložbi i mnogobrojnim grupnim, u zemlji i inostranstvu.

Izvor: Saopštenje Narodni muzej Zrenjanin

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!