Jafa čokoladni kuglof – Zorica Stajić

63

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Jafa čokoladni kuglof – spoj ukusa pomorandže i čokolade je neizostavno jedan od mojih omiljenih ukusa…

Jafa čokoladni kuglof - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Jafa čokoladni kuglof – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Jafa čokoladni kuglof – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Jafa čokoladni kuglof – spoj ukusa pomorandže i čokolade je neizostavno jedan od mojih omiljenih ukusa…

  • 5 komada jaja
  • 250 gr šećera
  • 2 dl ulja
  • 3 komada pomorandže
  • 300 gr brašna
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 150 gr čokolade
  • 5 kašike kakaoa
  • prezle (po potrebi)
  1. Mikserom mutite belanca uz postepeno dodavanje šećera, dodajte žumanca i nastavite da mutite dok se sav šećer ne otopi. Zatim postepeno dodajte ulje, sok i koru od 1 pomorandže, 100 gr istopljene čokolade i na kraju brašno pomešano sa pecivom.
    PS. Pomorandžu predhodno držite neko vreme u vodi, kojoj ste dodali 1 kašiku sode bikarbone…
  2. Formu za kuglof podmažite uljem ili margarinom i dobro pospite prezlama. Sipajte pripremljenu smesu i pecite u rerni oko 50 min. na 180 stepeni. Ispečen kuglof izbockajte drvenim štapićem ili nožem i prelijte sokom od preostale dve pomorandže. Ostavite pola sata da se hladi, preokrenite na okruglu tacnu za služenje, pa prelijte čokoladnim prelivom: u manji sud sipajte oko 1/2 dl vode, dodajte 50 gr čokolade i kakao, sve dobro otopite i na kraju dodajte 2 kašike ulja.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.