Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Jaja šarana voskom – Suzana Mitić

0 4

Jaja šarana voskom za jaja šarana voskom je potrebno samo malo veštine sve ostalo je stvar mašte. Svako jaje je priča za sebe.

Jaja šarana voskom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Jaja šarana voskom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Jaja šarana voskom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Jaja šarana voskom - za jaja šarana voskom je potrebno samo malo veštine sve ostalo je stvar mašte. Svako jaje je priča za sebe.
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour 10 minutes
Termicka obrada 1 hour 10 minutes
Ukupno vreme 2 hours 20 minutes
Broj osoba 4 porcije
Autor Suzana Mitić

Sastojci

 • 1 l rasola od kupusa
 • 5 kesica crvene boje za jaja
 • šaraljka za jaja
 • 10 komada jaja
 • cistog voska malo

Uputstvo za pripremu

 1. Preko noci ostavite ziva jaja u raso.Na ovaj nacin sa jaja ce se skinuti svaka necistoca i moci ce lakse da prime boju.Za ovu priliku sam koristila 10 jaja.
 2. "Saraljka" mora da se dobro ugreje kako bi kroz iglu propustala vosak.Potrebno je vrlo malo vestine,sve ostalo je stvar maste.Svako jaje je prica za sebe i svako zasluzuje posebnu paznju i posmatranje.
 3. Kada ste jaja isarali voskom po svojoj zelji pristupite farbanju.Kesice boje rastvorite sa malo vode i ubacite u serpu gde ce se jaja kuvati.Za ovu metodu saranja jaja je bitno da u vodi ne stavljate ni so niti sirce.Stavite jaja u hladnu obojenu vodu​i kuvajte 10 minuta.
 4. Izvadite iz vode jaja.Prilikom kuvanja vosak se skine i otopi i na tom mestu ostaje ne obojeno jaje.Staru krpu navlazite uljem i svako jaje premazite da bude sjajno.
 5. Probajte.Krajnji ishod je ocaravajuci.
  Jaja šarana voskom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Beleške

Nikako ne stavljajte ni so niti sirce dok se kuvaju jaja.U protivnom vosak nece ostaviti jasne sare.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.