Japanski vetar – Jelica Podraščanin

Japanski vetar.

Japanski vetar, sastojci:

Za fil I:

  • 4 žumanaca,
  • 6 kašika šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 1 kašika šećera i
  • 1 litra mleka.

Za fil II :

  • 250 gr margarina,
  • 4 žumanceta,
  • 200 gr šećera,
  • 200 gr mlevenih oraha.

Posebno su potrebna i dva šlaga.

PROČITAJ: Baklava sa aronijom – Dragana Ilić

Japanski vetar, priprema:

  • U posudu odvojiti belanaca od žumanaca.
  • Belanca umutit u čvrst sneg. U njega dodati šećer pa ponovo mutiti mikserom dase dobije čvrst sneg. U čvrst sneg dodati malo limunova soka i onda podeliti na dva dela.
  • Peći svaku koru posebno u dobro podmazanom i brašnom posutom plehu.
  • Koru staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 10 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 100 stepeni isušiti koru. Isto ponoviti i sa drugom korom. Pečene kore ostaviti da se ohlade pa tek onda vaditi iz tepsije.

Prvi fil:

  • Mleko staviti da provri, a za to vreme u malo mleka dodati šećeri žumanca i izmešati.
  • Dodati puding i ponovo mešati da ne bude grudvica.
  • Dobijenu masu zakuvati u provrilo mleko.
  • Puding ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica.

Drugi fil:

  • Dok se puding hladi umutiti margarin, žumanca i šećer i dodati mlevene orahe i sve ponovo izmešati.
  • Fil I i fil II sjediniti.
  • Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
  • Dobijeni fil podeliti na tri dela. Dva dela za filovanje kora a treći deo fila služi da se torta okolo namaže filom.
  • Na koru se maže prvo žuti fil pa šlag, druga kora,žuti fil i šlag.
  • Kad pravim ovu tortu često žuti fil koji sam ostavila za okolo i drugu koru pomešam sa šlagom i onada sa njim mažem drugu koru i tortu namažem okolo.
  • Ukrasiti je po želji.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Japanski vetar – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.