in , , ,

Japanski vetar – Jelica Podraščanin

Japanski vetar - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Japanski vetar - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Japanski vetar.

Japanski vetar, sastojci:

Za fil I:

  • 4 žumanaca,
  • 6 kašika šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 1 kašika šećera i
  • 1 litra mleka.

Za fil II :

  • 250 gr margarina,
  • 4 žumanceta,
  • 200 gr šećera,
  • 200 gr mlevenih oraha.

Posebno su potrebna i dva šlaga.

PROČITAJ: Baklava sa aronijom – Dragana Ilić

Japanski vetar, priprema:

  • U posudu odvojiti belanaca od žumanaca.
  • Belanca umutit u čvrst sneg. U njega dodati šećer pa ponovo mutiti mikserom dase dobije čvrst sneg. U čvrst sneg dodati malo limunova soka i onda podeliti na dva dela.
  • Peći svaku koru posebno u dobro podmazanom i brašnom posutom plehu.
  • Koru staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 10 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 100 stepeni isušiti koru. Isto ponoviti i sa drugom korom. Pečene kore ostaviti da se ohlade pa tek onda vaditi iz tepsije.

Prvi fil:

  • Mleko staviti da provri, a za to vreme u malo mleka dodati šećeri žumanca i izmešati.
  • Dodati puding i ponovo mešati da ne bude grudvica.
  • Dobijenu masu zakuvati u provrilo mleko.
  • Puding ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica.

Drugi fil:

  • Dok se puding hladi umutiti margarin, žumanca i šećer i dodati mlevene orahe i sve ponovo izmešati.
  • Fil I i fil II sjediniti.
  • Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
  • Dobijeni fil podeliti na tri dela. Dva dela za filovanje kora a treći deo fila služi da se torta okolo namaže filom.
  • Na koru se maže prvo žuti fil pa šlag, druga kora,žuti fil i šlag.
  • Kad pravim ovu tortu često žuti fil koji sam ostavila za okolo i drugu koru pomešam sa šlagom i onada sa njim mažem drugu koru i tortu namažem okolo.
  • Ukrasiti je po želji.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Recepti i Kuvar online

Written by Recepti i Kuvar online

Redakcija portala Recepti i Kuvar online.

Ostavite odgovor

GIPHY App Key not set. Please check settings

    What do you think?

    1.7k Lajkova
    Upvote Downvote
    Pogača - Milica Živković - Recepti i Kuvar online

    Pogača – Milica Živković

    Burek sa eurokremom, keksom i višnjama - Milica Živković - Recepti i Kuvar online

    Burek sa eurokremom, keksom i višnjama – Milica Živković