Jednostavni trikovi da produžite rok trajanja hrani i uštedite novac

Hrana je skupa, pa bi trebalo da znate kako na veoma jednostavan način da produžite rok njenog trajanja.

Znamo nekoliko trikova koji vas neće koštati ništa, a pomoći će vam da dodatno uštedite na kućnom budžetu.

Pečurke čuvajte u papirnoj kesi

Za dugotrajnu svežinu pečuraka važno je da plodovi budu suvi i spremljeni na tamno mesto. Zato su papirne kese mnogo bolji saveznici od plastike. Ako vam se pečurke previše osuše u hladnjaku, nakratko ih namočite u vodi, i tako ih osvežite.

Sveži peršun tretirajte kao buket cveća

Kad kupite sveže bilje, umesto u plastičnu kesu, uronite stabljike u čašu vode i stavite blizu prirodnog izvora svetlosti, npr. prozora. Na taj način usporićete proces truljenja, a dobićete i efektne buketiće, koji će poboljšati miris celog doma.

Omotajte alumijsku foliju oko celera

Želite li vam da vam celer bude hrskav i svež što je duže moguće, omotajte ga u aluminijsku foliju. Aluminijska folija sprečava ispuštanje plina iz povrća koje je zaslužno za prerano truljenje. Od velike koristi ovo pomagalo ima i kod produživanja roka trajanja banana.

Nemojte stavljati paradajz u frižider

Ne samo da temperature u frižideru uništavaju ukus i teksturu paradajza, već uništavaju i sam plod. Da biste izvukli maksimum iz paradajza, držite ih na kuhinjskom stolu i dopustite im da sazrele do svog maksimuma na sobnoj temperaturi.

Budite oprezni sa skladištenjem jabuka

Stavite li jabuku u džak krumpira, sprečićete da ovo povrće počne da klija i tako mu produžiti trajnost. Ali, jabuke ispuštaju plin etilen koji će izazvati kvarenje većine drugog voća i povrća. Najbolje bi bilo jabuke staviti u plastičnu kesu i stavite u frižider.

Izvor: www.bktvnews.com, najnovije vesti iz zemlje i sveta, kliknite OVDE da vidite ceo tekst >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljihrecepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link:RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jednostavni trikovi da produžite rok trajanja hrani i uštedite novac

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.