Jesen je pravo vreme za trčanje

S padom temperature i skraćenjem dana, opada i motivacija da se bavimo fizičkom aktivnošću. Međutim, jesen je pravo vreme za trčanje, kažu naučnici.

Studija koja je sprovedena na Univerzitetu Sent Meri u Londonu pokazala je da hladnoća spušta puls za oko šest procenata kod ljudi koji trče, jer se manje krvi pumpa u kožu za potrebe rashlađivanja.

Ljudi leti tokom 40-minutnog trčanja umerenim tempom izbace oko 1,3 litra znoja u proseku, što znači da se telo teže nosi sa dehidriranošću. Međutim, hladno vreme zahteva manje energije, što znači da će vam trčanje pasti daleko lakše.

Jesen je pravo vreme za trčanje - Pixabay
Jesen je pravo vreme za trčanje – Pixabay

Tokom istraživanja, ispitanici su bili izloženi temperaturi od 22 stepena Celzijusa, odnosno osam stepeni Celzijusa, a pokazalo se da pokazuju značajno bolje performanse na nižoj temperaturi.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.