Jezik i hrana by Marija Radović

29

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Vanil-šećer čuda čini kada je ukus kolača u pitanju, sa njim se može uporediti jedino vanilin-šećer. Pravopis kaže da daju istu aromu.

Gotovo savršen ukus, a opet potpuno drugačiji, ima i dimljeno meso (ako vam ponude dimnjeno, nešto nije u redu).

Bilo da su kolači ili suvo meso u pitanju, ako ih pakujete npr. za putovanje, bilo bi odlično da ih vakuumirate (da, da, ako se već vakuum piše sa dva u, onda je red da i izvedenice poštuju isto pravilo).

Od kafe *za poneti do hrane *za pojesti, infinitiv trpi predlog uz sebe, a to uopšte ne bi trebalo da radi. Prema pravilu morao bi da ga se otrese, te da se lepo kaže – ponesite našu kafu ili ponesite našu hranu, kad već moramo da jedemo i pijemo u hodu.

Marija-RadovicMarija Radović je radila kao voditelj jutarnjeg programa na Radio Beogradu 202, zatim kao profesorka u srednjoj školi, ali je ljubav prema lektorskom poslu prevagnula. Sada sarađuje sa mnogo divnih ljudi koji pišu tekstove iz različitih oblasti. Odgovara na pitanja i piše o jezičkim nedoumicama na svom sajtu karakter.rs

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More