Jezik i hrana by Marija Radović

Vanil-šećer čuda čini kada je ukus kolača u pitanju, sa njim se može uporediti jedino vanilin-šećer. Pravopis kaže da daju istu aromu.

Gotovo savršen ukus, a opet potpuno drugačiji, ima i dimljeno meso (ako vam ponude dimnjeno, nešto nije u redu).

Bilo da su kolači ili suvo meso u pitanju, ako ih pakujete npr. za putovanje, bilo bi odlično da ih vakuumirate (da, da, ako se već vakuum piše sa dva u, onda je red da i izvedenice poštuju isto pravilo).

Od kafe *za poneti do hrane *za pojesti, infinitiv trpi predlog uz sebe, a to uopšte ne bi trebalo da radi. Prema pravilu morao bi da ga se otrese, te da se lepo kaže – ponesite našu kafu ili ponesite našu hranu, kad već moramo da jedemo i pijemo u hodu.

Marija-RadovicMarija Radović je radila kao voditelj jutarnjeg programa na Radio Beogradu 202, zatim kao profesorka u srednjoj školi, ali je ljubav prema lektorskom poslu prevagnula. Sada sarađuje sa mnogo divnih ljudi koji pišu tekstove iz različitih oblasti. Odgovara na pitanja i piše o jezičkim nedoumicama na svom sajtu karakter.rs

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.