Kafanska pogača – Vesna Pavlović

Kafanska pogača, ukusna i mekana pogača.

Kafanska pogača, sastojci:

  • 300 g brašna,
  • 10 g suvog kvasca,
  • 180 ml gazirane mineralne vode,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 3 kašike ulja.

Kafanska pogača, priprema:

  • Gaziranu mineralnu vodu zagrejati (da bude mlaka), dodati šećer, suvi kvasac i izmešati.
  • U dublju posudu sipati brašno, dodati so i izmešati. Zatim dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo.
  • Testo pouljiti sa obe strane.
  • Izručiti na radnu površinu i prstima (dlanovima – ne oklagijom) rastanjiti u krug.
  • Pekač (ili manju tepsiju) premazati uljem i posuti brašnom, staviti testo i prstima ispritiskati.
  • Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
  • Viljuškom napvaviti šare (izbockati).
  • Rernu zagrejati na 250 stepeni, staviti pekač i smanjiti na 180 stepeni, pa pogaču peći 15 minuta.
  • Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Vreme pripreme: 50 minuta
Broj porcija: 2
Težina pripreme: lako se priprema
Mrsno/posno jelo.

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kafanska pogača – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.