Kakao oblanda – Javorka Filipović

0

Kakao oblanda – Javorka Filipović

Kakao oblanda – oblanda koja se sprema za 15 minuta 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kakao oblanda - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kakao oblanda – Javorka Filipović

Oblanda koja se sprema za 15 minuta 🙂
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 5 minutes
Ukupno vreme 15 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 g kristal šećera
  • 3 kašike oštrog brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 dl sojinog mleka
  • 250 g margarina
  • 1 pakovanje oblandi

Uputstvo za pripremu

  1. Izmešati suve sastojke u suvoj šerpi u kojoj ćete kuvati fil. Dodati mleko i sve lepo sjediniti bez gromuljica.
  2. Staviti šerpu na ringlu, pustiti da sadržaj provri, smanjiti temperaturu i kuvati 3-4 minuta sve vreme mešajući varjačom.
  3. Isključiti ringlu, dodati margarin i na toploj ringli ga otopiti i sjediniti sa filom.
  4. Toplim filom premazivati rebrastu stranu oblande, tako uraditi dok ne potrošite fil i oblande.
  5. Pritisnuti oblandu teškim predmetom i ostaviti je na hladnom mestu da se dobro stegne i ohladi.
  6. Seći na kocke ili prutući po želji.

Beleške

Najbolje je ostaviti oblandu da se preko noći dobro ohladi i stegne.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.