Kakao oblanda – Javorka Filipović
Kakao oblanda – oblanda koja se sprema za 15 minuta 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Kakao oblanda – Javorka Filipović
Oblanda koja se sprema za 15 minuta 🙂
- 500 g kristal šećera
- 3 kašike oštrog brašna
- 2 kašike kakaoa
- 2 dl sojinog mleka
- 250 g margarina
- 1 pakovanje oblandi
- Izmešati suve sastojke u suvoj šerpi u kojoj ćete kuvati fil. Dodati mleko i sve lepo sjediniti bez gromuljica.
- Staviti šerpu na ringlu, pustiti da sadržaj provri, smanjiti temperaturu i kuvati 3-4 minuta sve vreme mešajući varjačom.
- Isključiti ringlu, dodati margarin i na toploj ringli ga otopiti i sjediniti sa filom.
- Toplim filom premazivati rebrastu stranu oblande, tako uraditi dok ne potrošite fil i oblande.
- Pritisnuti oblandu teškim predmetom i ostaviti je na hladnom mestu da se dobro stegne i ohladi.
- Seći na kocke ili prutući po želji.
Najbolje je ostaviti oblandu da se preko noći dobro ohladi i stegne.