Kako brzo očistiti zagorelu šerpu?! – Saveti – Ana Vuletić

Problem? Očistiti zagorelu šerpu?

Kako očistiti zagorelu šerpu? Svakoj domaćici se dešava da joj ponekad jelo zagori i najveći stres se javlja kod ribanja posuđa u tom slučaju.

 

Kako brzo očistiti zagorelu šerpu - Saveti - Recepti i kuvar online
Kako brzo očistiti zagorelu šerpu – Saveti – Recepti i kuvar online

Ali tu u pomoć dolaze, one male tajne velikih kuvara. Sve što vam je potrebno je malo sode bikarbone i vinsko sirće:

  1. Zagorelu šerpu napunite vodom da prekrije sve zagorele delova, ali tako da vam ostane mesta za sirće.
  2. Dodajte šolju sirćeta u vodu. Ukoliko je više zagorelo, možete staviti i više sirćeta.
  3. Stavite šerpu na ringlu da proključa voda i ugasite šporet.
  4. Dodajte dve kašike sode bikarbone. Voda će početi da peni. Ostavite da ostoji malo. Videćete kako se zagoreli delovi odvajaju od šerpe.
  5. Nakon 10ak minuta, isperite šerpu toplom vodom. Ukoliko su vam ostale fleke na par mesta, možete dodati direktno sodu bikarbonu i izribati grubljom stranom sunđera.
  6. Isperite mlakom vodom i imaćete šerpu kao novu.

Prilog i savete poslala naša saradnica Ana Vuletić. Svi recepti Ane Vuletić.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kako brzo očistiti zagorelu šerpu?! – Saveti – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.