Kako da napravite posni paprikaš, i pokvarite mobilni telefon

0

„Šta god može poći naopako, poći će“ – Marfijev zakon

Naša saradnica Kristina Gašpar, pripremila je ukusan recept za posni paprikaš, ali, nije sve išlo baš kako treba…

Nisam bila zadovoljna fotografijama koje vidite. Otišla sam da napravim još nekoliko. Zatim sam sklonila sve sa stola.

Bila sam vrlo pažljiva kako ponovo ne bih nešto razbila. Sklonila sam stoljnjak i odlučila da ga malo properem pre nego što ga stavim u mašinu.

Potom sam otišla da prebacim nove fotografije na komp.

Telefon nije bio na uobičajenom mestu.

Otišla sam do kuhinje, nije ga bilo na stolu. Rekoh sebi: Jaooooo!!!!

Da, telefon se „kupao“ u lavoru (kad već nije uspeo u moru). Bio je lepo upakovan u stolnjak.

Eto, to je kraj jedne tužne priče… U servisu su mi rekli da ga stavim u pirinač… Ko zna, možda će jedan od sledećih recepata biti „Android rižoto“.

Posni paprikaš, sastojci:

  • 1 kašičica kima
  • 3 kašike ulja po izboru
  • 1 šargarepa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 300 g oljuštenog krompira
  • 250 g šampinjona
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašika suvog povrća
  • po ukusu: so, biber i peršunov list.
  • 150 sojinih komadića ili šnicli

Posni paprikaš, priprema:

  • Sojine komadiće ii šnicle prelijte toplom vodom.
  • Kim propržite na ulju.
  • Kada počne da puckta, dodajte iseckanu šargarepu, crni i beli luk.
  • Sipajte 1 l vode, a potom krompir isckan na kockice i sojine komadiće. (Ukoliko koristit šnicle, isecite ih na manje komade).
  • Kuvajte 10-tak minuta, pa dodajte  sve ostale sastojke – isckane šampinjone, usitnjen bli luk, senf, alevu papriku, suvo povrće so, biber i pršunov list.
  • Kuvajte još desetak minuta.
  • Pola paprikaša sipajte u drugu posudu, izmiksajte štapnim mikserom, sipajte još oko pola litre vode, dodajte još malo začina (so, biber, mešavinu začina)  i kuvajte posni paprikaš još pet minuta.
Posni paprikaš - photo by Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni paprikaš – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Posni paprikaš - photo by Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni paprikaš – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Od istih sastojaka dobićete dva različita jela.

Čorba i posni paprikaš paprikaš nemaju isti ukus.

Naravno, možete napraviti samo jedno jelo – posni paprikaš ili čorbu.

Zaključak:

  • Znam da ne treba uvek biti perfekcionista.
  • Ne treba tražiti dlaku u jajetu.
  • Ne mora sve biti savršeno.
  • Ali, ja jednostavno ne mogu drugačije.
  • To ne bih bila ja.
  • Uživam dok stvaram kompozicije i fotografije.
  • A u isto vreme se i nerviram jer nisam zadovoljna svakom fotografijom…

Emotivno sam bila vezana za ovaj telefon, doneo mi je puno toga lepog. Bio je moja amajlija.

Možda će naredne fotografije biti „savršenije“ ako telefon „oživi“.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas

Kristina, ako će vam biti lakše i mi smo imali jutros velikih problema, jer smo greškom obrisali ceo sajt. Srećom, naš provajder je imao kopiju, pa su nam jako pomogli. Ali, dok sve nije opet proradilo, bilo je jako teško… Nadamo se da će vaš telefon „oživeti“ i da će sve biti kako treba… Kako god, ovaj recept za posni paprikaš je sjajan.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Posno, kliknite na link: POSNI RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.