Kako da odgovorno koristite jedan od najdragocenijih resursa - vodu
Kako da odgovorno koristite jedan od najdragocenijih resursa - vodu

Beograd, 22. mart 2018 – U okviru današnjeg obeležavanja Svetskog dana voda, METRO zajedno sa jedanaest dobavljača, širom sveta, želi da podigne svest javnosti o problemu globalne oskudice vode. Cilj kompanije je da u tekućoj godini potroši 100.000 litara manje vode nego prošle godine. U ovom kontekstu, METRO ne samo da unapređuje upravljanje vodom u svojim prodavnicama i skladištima, već takođe želi i da podstakne svoje dobavljače i kupce da i sami troše manje vode.

Mnogi od ovih dobavljača, poput kompanija Henkel, Loreal, Unilever imaju projekte koje kupci mogu podržati kupovinom njihovih proizvoda na akciji u objektima METRO Cash & Carry Srbija, do 28. marta.

Ključni prvi korak u zaštiti ovog osnovnog životnog resursa – jeste neprestano podsećanje svih nas da problem postoji i da je njegovo rešavanje, na svakodnevnom nivou, od presudnog značaja za opstanak. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, dnevne potrebe za vodom iznose 2 litra po osobi.

Tako da već danas svi možemo učiniti nešto za budućnost planete i potomstva. Pridružite se edukativno zabavnim aktivnostima u organizaciji kompanija Coca Cola i METRO Srbija od 22. do 25. marta, u DC Zemun, Krnjača i Novi Sad. Primera radi, ukoliko svakoga dana zaustavimo vodu na minut dok nanosimo šampon ili gel za tuširanje, možemo uštedeti čak 5.000 litara vode godišnje, što je, pored važne brige o štednji prirodnih resursa, takođe i bitna stavka ekonomičnijeg raspoređivanja kućnog budžeta za komunalije.

Tokom više od deset godina postojanja METRO-a u Srbiji mnogo toga je učinjeno na polju same održivosti. Uvedeno je sistemsko unapređivanje znanja i veština zaposlenih kroz edukaciju, povećana je efikasnost uvođenjem novih tehnologija, racionalnije se koriste prirodni resursi, a ulaže se i u lokalnu zajednicu putem različitih akcija i projekata. METRO sebe smatra aktivnim članom globalne zajednice i teži da doprinese stvaranju dodate vrednosti i, samim tim, postizanju ciljeva održivog razvoja koje su postavile Ujedinjene nacije.

Izvor: saopštenje za medije Metro Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!