Kako kuvati jaja a da ne puknu? - Recepti i Kuvar online
Kako kuvati jaja a da ne puknu? - Recepti i Kuvar online

Kako kuvati jaja a da ne puknu?

Kako kuvati jaja, a da se, pri tome, i dobro oljušte? Mislim da odgovora na ovo pitanje ima mnogo, da bismo ih sve pomenuli.

Najčešće korišćeni saveti su (u koje se pojedinci zaklinju): posoliti vodu o kojoj se kuvaju jaja; dodati sodu bikarbonu u vodu o kojoj se kuvaju jaja; čak, pojedinci, tankom iglom buše vrh jajeta pre kuvanja…

U svakom slučaju, svako ko kupuje sveža jaja, suočio se sa problemom da se sveža jaja teško ljušte posle kuvanja. Mi vam predlažemo sledeći postupak:

  1. Jaja staviti u dublji lonac, i preliti ih vodom, tako da budu pokrivena vodom minimum 1 cm. Pustiti da voda provri i ostaviti da vri oko 2 minuta. Lonac skloniti sa izvora toplote, poklopiti, i ostaviti da stoji 12 minuta.
  2. Dok jaja stoje u poklopljenom loncu, u drugi lonac sipajte hladnu vodu, i dodajte led iz zamrzivača. To je ledena kupka za jaja. Jaja potopite u ledenu kupku na 5 minuta. Zatim, potopite jaja na 30 sekundi u još toplu vodu od kuvanja. Oljuštite i očistite od ostataka kore.

Probajte, mnogi kažu da ovaj postupak pomaže.

Kako kuvati jaja a da ne puknu? - Recepti i Kuvar online
Kako kuvati jaja a da ne puknu? – Recepti i Kuvar online

Kako god, čak i ako nemate idealno oljuštena kuvana jaja, ona su i dalje ukusna, i niko ih neće odbiti!

Ukoliko vi imate neki predlog, ili savet za idealno kuvana jaja, podelite ga sa nama.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!