BKTV news - Kako očistiti rernu bez upotrebe hemikalija (VIDEO) - Cleverly - Youtube - print screen
BKTV news - Kako očistiti rernu bez upotrebe hemikalija (VIDEO) - Cleverly - Youtube - print screen

Kako očistiti rernu? Čišćenje električnog šporeta i rerne noćna je mora svih žena i jedan od najomraženijih i težih poslova u domaćinstvu.

Osim što je fizički zahtevan, ovaj posao zahteva i upotrebu raznih hemikalija zbog čega još više izbegavamo to da radimo. Većina domaćica se odluči na ribanje tek kada ringle i rerna dospeju u očajno stanje.

Međutim, postoji jednostavan, jeftin i efikasan recept za pravljenje paste za blistavo čist šporet koja uopšte ne sadrži hemikalije pa samim tim i nije štetna po vas.

Potrebno vam je sirće, voda i soda bikarbona. Sve to stavite u činiju i promešajte dok se ne napravi smesa nalik pasti. Zatim je nanesite na najprljavija, najzapeklija mesta u rerni i pomoću sunđera temeljno premažite ploču šporeta. Potom i ostatak smese i činiju, koja treba da bude vatrostalna, stavite u rernu i uključite je na 100 stepeni. Posle 45 minuta, isključite rernu i spremite sunđer i krpu.

Pogledajte kako možete rešiti problem prljavog šporeta i vratiti rernu u prvobitno stanje.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!