Kako postići hrskavu koricu na pečenoj piletini baš svaki put? - Pixabay
Kako postići hrskavu koricu na pečenoj piletini baš svaki put? - Pixabay

Kako postići hrskavu koricu – pečenje bez hrskave korice kao nebo bez zvezda. Zato tome morate stati na put i to uz svega tri jednostavna trika!

Čar se krije u kontrastu tekstura i ukusa (hrskava korica koja je divno karamelizovana i slatka, a meko meso iznutra). Dakle, kako postići hrskavu koricu ama baš svaki put kada pečete pile, ćurku ili pak patku?

Kako postići hrskavu koricu na pečenoj piletini baš svaki put?

Prvo, ako dobro osušite kožu pre pečenja, puno ćete pomoći. Piletinu čak možete ostaviti otkrivenu tokom noći u frižideru kako bi se koža dobro osušila.

Druga tehnika je nešto malo komplikovanija. Kožu piletine mestimično zagrebite kuhinjskim nožem, nije bitno da je probušite već da je lagano zagrebete, a najbolje je da radite brze poteze rukom. Ovo možda zvuči pomalo neobično, ali to je u principu ono što radite i kada pečete velike komade crvenog mesa, zasecete površinu kako biste omogućili masnoći da se istopi, a korici da postane hrskava.

Kako postići hrskavu koricu na pečenoj piletini baš svaki put? - Pixabay
Kako postići hrskavu koricu na pečenoj piletini baš svaki put? – Pixabay

Naravno, korica na patki ili piletu je osetljivija od one na šunki zato je radije zagrebite iglom nego secite nožem kao što biste to učinili sa šunkom.

I poslednje, piletinu pecite dugo na relativno niskoj temperaturi i svakako iskoristite mast od pečenja. Sa njome prelivajte meso otprilike svakih 15 minuta.

Nakon što se cela procedura završi, vaši gosti neće verovati da ste sami sve to napravili, ali će biti oduševljeni!

Izvor: BKTVNews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!