Kamut proja – Jadranka Blažić
Kamut proja – i ovaj recept je jedan od mnogih mojih projekata za hrono ishranu.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Kamut proja – Jadranka Blažić
Kamut proja – i ovaj recept je jedan od mnogih mojih projekata za hrono ishranu.
- 3 jaja
- 1 kasika punakiselog mleka
- solja malabar spanaca (ili obicnog)
- 200 gr seckane stisnjene sunke
- 100 gr sitnog sira
- 200 gr griza od kamuta (ili neke druge zitarice)
- 100 ml ulja maslinovog
- vode
- 1 prasak za pecivo
- Usuti u blender jaja, kiselo mleko, spanac, ulje i 50m vode.
- Izblendati pa usuti u posudu za mikser i dodati ostale ostatike (osim sira) i izmiksati da se dobije masa koja nije gusta. Na kraju dodati izmrvljen sir ali njega izmesati varjacom polako da bi ostao vidljiv posle pecenja.
- Usuti u modle za mafine ili u modle za hleb ili samo izliti u tepsiju.
- Peci na 210C/20′. Ja pecem u silikonskim modlama i ne mogu jace od 210C, ko ne pece u silikonu neka slobodno stavi da se pece na 220C i neka sa cackalicom proveri kada je gotovo.