Kamut proja – Jadranka Blažić

0

Kamut proja – Jadranka Blažić

Kamut proja – i ovaj recept je jedan od mnogih mojih projekata za hrono ishranu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kamut proja - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Kamut proja – Jadranka Blažić

Kamut proja - i ovaj recept je jedan od mnogih mojih projekata za hrono ishranu.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes

Sastojci

  • 3 jaja
  • 1 kasika punakiselog mleka
  • solja malabar spanaca ili obicnog
  • 200 gr seckane stisnjene sunke
  • 100 gr sitnog sira
  • 200 gr griza od kamuta ili neke druge zitarice
  • 100 ml ulja maslinovog
  • vode
  • 1 prasak za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Usuti u blender jaja, kiselo mleko, spanac, ulje i 50m vode.
  2. Izblendati pa usuti u posudu za mikser i dodati ostale ostatike (osim sira) i izmiksati da se dobije masa koja nije gusta. Na kraju dodati izmrvljen sir ali njega izmesati varjacom polako da bi ostao vidljiv posle pecenja.
  3. Usuti u modle za mafine ili u modle za hleb ili samo izliti u tepsiju.
  4. Peci na 210C/20'. Ja pecem u silikonskim modlama i ne mogu jace od 210C, ko ne pece u silikonu neka slobodno stavi da se pece na 220C i neka sa cackalicom proveri kada je gotovo.

Beleške

Malabar spanac ima intenzivniju zelenu boju i intenzivniji miris. Ne spada u porodicu spanaca ali je veoma slican spanacu.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.