Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević

Kao musaka od spanaća – sprema se u termo tiganju, nije komplikovano, a ukusno je. Ja sam ovde koristila smrznuti spanać, a može i svež, samo što ga treba pre ubacivanja u tiganj blanširati (kratko prokuvati u vreloj vodi – 1 minut, max), zatim dobro procediti i iseckati što sitnije.

Kao musaka od spanaća - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online
Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević – Recepti i Kuvar online

Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević – Recepti i Kuvar online

Kao musaka od spanaća – sprema se u termo tiganju, nije komplikovano, a ukusno je. Ja sam ovde koristila smrznuti spanać, a može i svež, samo što ga treba pre ubacivanja u tiganj blanširati (kratko prokuvati u vreloj vodi – 1 minut, max), zatim dobro procediti i iseckati što sitnije.

Kao musaka od spanaća, sastojci:

  • 4 komada svinjski kare bez kostiju
  • 50 gr putera
  • 400 gr spanaca (smrznutog)
  • 3 komada krompira (srednje veličine iseckano na kockice)
  • 3 čena belog luka (sitnije iseckanog)
  • 100 gr šampinjona (iseckanih na deblje listiće)
  • 1 komad jaje
  • 2 dl kisele pavlake (punomasna, ako vam je draže možete koristiti i grčki jogurt)
  • 1 dl mleka
  • so (ili vegeta, po ukusu)
  • biber mleveni (po ukusu)

Kao musaka od spanaća, priprema:

  1. Rastopiti puter u dubljem tiganju. Naglo prepržiti kare svaki komad sa obe strane. Dodati iseckani beli luk i kratko propržiti. Doliti oko 1 dcl vode. Odozgo posuti iseckane šampinjone, pa smrznuti spanać, pa na kockice izrezan krompir. Vatru smanjiti na minimum, te poklopiti tiganj. Nakon 10-tak minuta, promešati.
  2. Izvaditi meso na dasku i iseći na krupne komade (ja sam svaki kare isekla na 4 dela) i vratiti u tiganj. Ukoliko vam se čini da je malo vode i da krompir još nije kuvan, dodajte još malo vode. Pustiti da se krčka poklopljeno još 10-tak minuta.
  3. U međuvremenu, u činiji razmutiti jedno jaje sa kiselom pavlakom i mlekom. Ako je meso omekšalo, kao i krompir – dodati so (ja korisitim vegetu i dodam oko jednu supenu kašiku) i mlevenog bibera po ukusu. Promešajte lagano. Otklopite i pustite da još malo ispari tečnost, ako je ima. Prelite sve razmućenom smesom jajeta, pavlake i mleka. Promešajte i pojačajte vatru i ostavite još oko 10-tak minuta da se krčka.
  4. Poslužite sa paradajz salatom. Ukrasite po želji i volji, a možete na jelo posuti i svežeg peršuna pri serviranju.
Napomena:Ukoliko koristite sveži spanać, obavezno ga prvo prokuvajte, dobro ocedite i sitno iseckajte. Količina svežeg spanaća potrebna za ovaj recept je oko 1 kg.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.