Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević

0

Kao musaka od spanaća – sprema se u termo tiganju, nije komplikovano, a ukusno je. Ja sam ovde koristila smrznuti spanać, a može i svež, samo što ga treba pre ubacivanja u tiganj blanširati (kratko prokuvati u vreloj vodi – 1 minut, max), zatim dobro procediti i iseckati što sitnije.

Kao musaka od spanaća - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online
Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević – Recepti i Kuvar online
Kao musaka od spanaća - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kao musaka od spanaća - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online

Kao musaka od spanaća - sprema se u termo tiganju, nije komplikovano, a ukusno je. Ja sam ovde koristila smrznuti spanać, a može i svež, samo što ga treba pre ubacivanja u tiganj blanširati (kratko prokuvati u vreloj vodi - 1 minut, max), zatim dobro procediti i iseckati što sitnije.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 4 komada svinjski kare bez kostiju
  • 50 gr putera
  • 400 gr spanaca smrznutog
  • 3 komada krompira srednje veličine iseckano na kockice
  • 3 čena belog luka sitnije iseckanog
  • 100 gr šampinjona iseckanih na deblje listiće
  • 1 komad jaje
  • 2 dl kisele pavlake punomasna, ako vam je draže možete koristiti i grčki jogurt
  • 1 dl mleka
  • so ili vegeta, po ukusu
  • biber mleveni po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Rastopiti puter u dubljem tiganju. Naglo prepržiti kare svaki komad sa obe strane. Dodati iseckani beli luk i kratko propržiti. Doliti oko 1 dcl vode. Odozgo posuti iseckane šampinjone, pa smrznuti spanać, pa na kockice izrezan krompir. Vatru smanjiti na minimum, te poklopiti tiganj. Nakon 10-tak minuta, promešati.
  2. Izvaditi meso na dasku i iseći na krupne komade (ja sam svaki kare isekla na 4 dela) i vratiti u tiganj. Ukoliko vam se čini da je malo vode i da krompir još nije kuvan, dodajte još malo vode. Pustiti da se krčka poklopljeno još 10-tak minuta.
  3. U međuvremenu, u činiji razmutiti jedno jaje sa kiselom pavlakom i mlekom. Ako je meso omekšalo, kao i krompir – dodati so (ja korisitim vegetu i dodam oko jednu supenu kašiku) i mlevenog bibera po ukusu. Promešajte lagano. Otklopite i pustite da još malo ispari tečnost, ako je ima. Prelite sve razmućenom smesom jajeta, pavlake i mleka. Promešajte i pojačajte vatru i ostavite još oko 10-tak minuta da se krčka.
  4. Poslužite sa paradajz salatom. Ukrasite po želji i volji, a možete na jelo posuti i svežeg peršuna pri serviranju.
    Kao musaka od spanaća - Marijana Primc Anastasijević - Recepti i Kuvar online

Beleške

Napomena:Ukoliko koristite sveži spanać, obavezno ga prvo prokuvajte, dobro ocedite i sitno iseckajte. Količina svežeg spanaća potrebna za ovaj recept je oko 1 kg.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.