Kao musaka od spanaća – sprema se u termo tiganju, nije komplikovano, a ukusno je. Ja sam ovde koristila smrznuti spanać, a može i svež, samo što ga treba pre ubacivanja u tiganj blanširati (kratko prokuvati u vreloj vodi – 1 minut, max), zatim dobro procediti i iseckati što sitnije.
Kao musaka od spanaća – Marijana Primc Anastasijević – Recepti i Kuvar online
Kao musaka od spanaća – sprema se u termo tiganju, nije komplikovano, a ukusno je. Ja sam ovde koristila smrznuti spanać, a može i svež, samo što ga treba pre ubacivanja u tiganj blanširati (kratko prokuvati u vreloj vodi – 1 minut, max), zatim dobro procediti i iseckati što sitnije.
Kao musaka od spanaća, sastojci:
- 4 komada svinjski kare bez kostiju
- 50 gr putera
- 400 gr spanaca (smrznutog)
- 3 komada krompira (srednje veličine iseckano na kockice)
- 3 čena belog luka (sitnije iseckanog)
- 100 gr šampinjona (iseckanih na deblje listiće)
- 1 komad jaje
- 2 dl kisele pavlake (punomasna, ako vam je draže možete koristiti i grčki jogurt)
- 1 dl mleka
- so (ili vegeta, po ukusu)
- biber mleveni (po ukusu)
Kao musaka od spanaća, priprema:
- Rastopiti puter u dubljem tiganju. Naglo prepržiti kare svaki komad sa obe strane. Dodati iseckani beli luk i kratko propržiti. Doliti oko 1 dcl vode. Odozgo posuti iseckane šampinjone, pa smrznuti spanać, pa na kockice izrezan krompir. Vatru smanjiti na minimum, te poklopiti tiganj. Nakon 10-tak minuta, promešati.
- Izvaditi meso na dasku i iseći na krupne komade (ja sam svaki kare isekla na 4 dela) i vratiti u tiganj. Ukoliko vam se čini da je malo vode i da krompir još nije kuvan, dodajte još malo vode. Pustiti da se krčka poklopljeno još 10-tak minuta.
- U međuvremenu, u činiji razmutiti jedno jaje sa kiselom pavlakom i mlekom. Ako je meso omekšalo, kao i krompir – dodati so (ja korisitim vegetu i dodam oko jednu supenu kašiku) i mlevenog bibera po ukusu. Promešajte lagano. Otklopite i pustite da još malo ispari tečnost, ako je ima. Prelite sve razmućenom smesom jajeta, pavlake i mleka. Promešajte i pojačajte vatru i ostavite još oko 10-tak minuta da se krčka.
- Poslužite sa paradajz salatom. Ukrasite po želji i volji, a možete na jelo posuti i svežeg peršuna pri serviranju.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!