Kapkejkovi s vanilom, puter-krem s vanilom - Poslastice - Kapkejk Džema - Recepti i Kuvar online - print screen
Kapkejkovi s vanilom, puter-krem s vanilom - Poslastice - Kapkejk Džema - Recepti i Kuvar online - print screen

Kapkejkovi s vanilom, puter-krem s vanilom – recept iz knjige Džejmi Oliver i Food Tube predstavljaju Poslastice, Kapkejk Džema, 50 recepata za senzacionalne deserte, Vulkan izdavaštvo.

Džema Vilson, ili Kapkejk Džema je kraljica kapkejkova FoodTube-a. Ova knjiga sadrži četiri poglavlja prelepih sezonskih recepata i otkriva vam sve što je bitno da znate kako biste tokom čitave godine spremali neodoljive đakonije.

Ova knjiga je zbirka mojih omiljenih recepata, kako onih koje sam sama smislila, tako i onih koji su rezultat zajedničkog rada zaposlenih u pekari Crumbs & Doilies. Svi recepti za kapkejkove su za 24 osobe, jer želim da ih podelite s drugima – izađite i sprijateljite se s ljudima preko kolača!

Izvor: Džejmi Oliver i Food Tube predstavljaju Poslastice, Kapkejk Džema, 50 recepata za senzacionalne deserte, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca avgusta, na zadatu temu najbolja poslastica poklanjamo knjigu Džejmi Oliver i Food Tube predstavljaju Poslastice, Kapkejk Džema, 50 recepata za senzacionalne deserte, Vulkan izdavaštvo.

Ova sjajna knjižica sadrži 50 recepata za spektakularne kolače, koje je Džema razvrstala u grupe nazvane po godišnjim dobima, tako da ćete na raspolaganju imati odličan izbor poslastica za svako doba godine. Knjiga možda jeste mala, ali je puna sjajnih recepata i služiće vam godinama.

Kapkejkovi s vanilom, puter-krem s vanilom – Poslastice – Kapkejk Džema – Recepti i Kuvar online

kapkejk dzema poslastice dzejmi oliver i food tube print screen 02

Kapkejkovi s vanilom, puter-krem s vanilom – recept iz knjige Džejmi Oliver i Food Tube predstavljaju Poslastice, Kapkejk Džema, 50 recepata za senzacionalne deserte, Vulkan izdavaštvo

Sastojci za kapkejkove

 • 250 g brašna s praškom za pecivo
 • 250 g šećera u kristalu
 • 0,5 kašičice sode bikarbone
 • 250 g neslanog maslaca (omekšalog)
 • 4 velika organska jajeta
 • 0,5 kašičice ekstrakta vanile
 • 3 kašike punomasnog mleka

Sastojci za krem

 • 300 g neslanog maslaca (omekšalog)
 • 0,25 kašičice ekstrakta vanile
 • 4 kašike punomasnog mleka
 • 675 g šećera u prahu

Kapkejkovi s vanilom

 1. Uključite rernu na 170°C i ventilator. Prosejte suve sastojke u veliku činiju, dodajte puter i jaja i mutite 60 sekundi električnim mikserom (najradije koristim samostojeći). Umešajte ekstrakt vanile u mleko pa dodajte smesi i mutite još 20 sekundi, odnosno dok se ne ujednači. Špatulom sastružite smesu sa zidova posude, pa promiksujte još 30 sekundi da biste bili sigurni da su se svi sastojci sjedinili. Dve trećine svake korpice napunite smesom, ali ne morate da poravnavate. Stavite ih u rernu i izvadite nakon 20 minuta, odnosno kada se testo vrati nakon što ga pritisnete prstom. Ostavite da se prohladi i nakon 5 minuta prebacite na rešetku za hlađenje

Puter-krem s vanilom

 1. Mutite puter električnim mikserom 4–5 minuta, dok ne dobijete bledu i glatku masu. Umešajte ekstrakt vanile u mleko i odložite u stranu. Prosejte šećer u prahu u veliku činiju, pa ga dodajte maslacu u dva navrata, pri čemu nakon svakog dodavanja treba dobro da izmiksujete smesu. Postepeno dodajte mleko s vanilom i mutite još 3–5 minuta, odnosno dok smesa maltene ne pobeli. Sastružite smesu sa ivica i još malo promiksujte da bi se sve sjedinilo. Kada se kapkejkovi ohlade, ukrasite ih kremom onako kako vi želite – ručno ili pomoću šprica za kolače – i uživajte.
Napomena: trebaće vam još 2 pleha za 12 mafina i papirne korpice odgovarajuće veličine.Kada punim korpice, uglavnom zahvatam smesu kašikom, a onda višak sa nje skidam kašičicom.

Džejmi Oliver:Imam veliku čast da vam predstavim divnu, preslatku i supertalentovanu Džemu Vilson, koju sam upoznao pre mnogo godina, dok je držala štand na jednom od mojih uličnih festivala. Ona je vlasnica pekare Krambs & dojliz (Crumbs & Doilies) i, bez ikakve sumnje, pravi ekspert za peciva i kolače – kvalitet njenih proizvoda zaista je vrhunski. Džema će vam na svoj karakterističan način, neposredno i s puno ljubavi, objasniti kako da napravite veličanstvene i neverovatno ukusne poslastice – od osnovnih i jednostavnih kolača do onih koji oduzimaju dah i za koje nećete verovati da su va- ših ruku delo, a uz to će vam otkriti sve bitne tajne, preporuke i savete, koji će vam uliti samopouzdanje da se i sami okušate u spremanju ovih fenomenalnih đakonija.

Kapkejkovi s vanilom, puter-krem s vanilom - Poslastice - Kapkejk Džema - Recepti i Kuvar online - print screen

Oduvek sam bila kreativna. Omiljeni predmet u školi bio mi je likovno i upisala sam se na Fakultet umetnosti u Kambervelu u želji da studiram grafički dizajn, ali tamo sam se osećala izgubljeno – jednostavno nisam zagrizla, pa sam posle druge godine napustila studije, ubeđena da sam potpuno izgubila svoju kreativnost! Tek kada sam otkrila poslastičarstvo i otvorila Crumbs & Doilies, shvatila sam da sam pronašla oblast u kojoj moje stvaralačke sposobnosti mogu da dođu do potpunog izražaja. Jeste da to nije slikarstvo ili tipografija, ali može se u neku ruku podvesti pod umetnost.

 

Izvor: Džejmi Oliver i Food Tube predstavljaju Poslastice, Kapkejk Džema, 50 recepata za senzacionalne deserte, Vulkan izdavaštvo

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!