Kapućino torta – lagana, kremasta i nikako preslatka. A ono što je najbolje – ne peče se!
Nećete ni uključiti rernu, a pred vama će se naći gotova torta! I to sa ukusom mnogima omiljenog kapućina.
Kapućino torta, sastojci:
Za koru:
- 1 šolja keksa po želji, izmrvljenog – 4 kašike putera, istopljenog
Za fil:
- 3/4 šolje mleka – 1 list želatina – 230g maskarpone sira – 100g milerama – 3/4 šolje šećera – 2 kašičice vanila ekstrata – 3 kašike nes kafe – 2 šolje slatke pavlake – cimet za ukrašavanje
Kapućino torta, priprema:
- Pomešajte komadiće keksa zajedno sa puterom. Obložite sud ovom smesom u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Ostavite ga neko vreme u frižideru da se stegne.
- Kako biste napravili fil, ulijte mleko u šerpu u koju ćete dodati želatin. Ostavite ga dva minuta da se rastopi. Zatim je stavite na laganu vatru i mešajte sve dok se želatin potpuno ne rastvori. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
- Ulupajte maskarpone tako da postane kremast. Dodajte u to malo milerama, šećera i vanile. Zatim umešajte i želatin.
- Rastvorite kafu sa 2 kašike vrele vode. Mešajte dok se ne rastopi. Dodajte smesi sa sirom.
- Izvadite sud sa keksom i premažite preko njega sirni namaz. Ostavite u firžideru 4 sata.
- Neposredno pre serviranja umutite slatku pavlaku i premažite po vrhu. Popite cimetom.
- Ohladite još malo u frižideru, a potom servirajte.
Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!