Karamel keks kolač.
Karamel keks kolač – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Karamel keks kolač.
- 800 ml mleka
- 8 kasika šećera
- 2 kesice pudinga sa ukusom karamele
- 2 kasike gustina
- 125 g maslaca (ili margarin)
- 200 g keksa (petit ili plazma)
i jos:
- 100 g cokoladnog slag krema
- 200 ml mleka
- Puding i gustin pomesati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmesati, da ne ostanu grudvice. U 600 ml mleka staviti secer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mesati da se zgusne.
- Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmesati da se otopi i sjedini.
- Dodati lomljen keks i promesati.
- Preruciti u pleh (24 ili 26 cm). Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
- Skinuti obruc.
- Umutiti slag krem sa mlekom i premazati kolac.
- Vratiti u frizider da se slag ohladi i stegne, pa kolac možete seci i posluziti.
- Uzivajte u ukusu!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!