Karamel krem možete koristiti za pripremu i dekoraciju raznih poslastica – možete puniti palačinke, prelivati sladoled, kolače, vafle ili koristiti kao fil za tortu…
Karamel krem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Karamel krem možete koristiti za pripremu i dekoraciju raznih poslastica – možete puniti palačinke, prelivati sladoled, kolače, vafle ili koristiti kao fil za tortu…
- 200 gr šećer
- 100 gr maslac
- 70 ml voda
- 1 kašičica vanilin šećer
- 3 kašika mleko u prahu
- Šećer karamelizujte na niskoj temperaturi.
- Kada dobije zlatno braon boju, dodajte maslac, vodu i vanilin šećer.
- Kuvajte na niskoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine (nekoliko minuta uz neprekidno mešanje).
- Kada se smeha prohladi, umešajte mleko u prahu.
- Krem čuvajte u zatvorenoj teglici.
Po potrebi, karamel krem, možete zagrejati kako biste ga lakše premazivali ili sipali.
Ukoliko se odlučite za posnu varijantu, koristite posne sastojke – margarin i sojino mleko u prahu.