Karamel krem – Kristina Gašpar

0

Karamel krem možete koristiti za pripremu i dekoraciju raznih poslastica – možete puniti palačinke, prelivati sladoled, kolače, vafle ili koristiti kao fil za tortu…

Karamel krem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Karamel krem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Karamel krem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Karamel krem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Karamel krem možete koristiti za pripremu i dekoraciju raznih poslastica - možete puniti palačinke, prelivati sladoled, kolače, vafle ili koristiti kao fil za tortu...
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 1 teglica

Sastojci

  • 200 gr šećer
  • 100 gr maslac
  • 70 ml voda
  • 1 kašičica vanilin šećer
  • 3 kašika mleko u prahu

Uputstvo za pripremu

  1. Šećer karamelizujte na niskoj temperaturi.
  2. Kada dobije zlatno braon boju, dodajte maslac, vodu i vanilin šećer.
  3. Kuvajte na niskoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine (nekoliko minuta uz neprekidno mešanje).
  4. Kada se smeha prohladi, umešajte mleko u prahu.
  5. Krem čuvajte u zatvorenoj teglici.
    Karamel krem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Po potrebi, karamel krem, možete zagrejati kako biste ga lakše premazivali ili sipali.

Ukoliko se odlučite za posnu varijantu, koristite posne sastojke - margarin i sojino mleko u prahu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.