Karamel krem

RECEPT PRIPREMILAKristina Gašpar

Karamel krem možete koristiti za pripremu i dekoraciju raznih poslastica – možete puniti palačinke, prelivati sladoled, kolače, vafle ili koristiti kao fil za tortu…

Karamel krem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Karamel krem možete koristiti za pripremu i dekoraciju raznih poslastica – možete puniti palačinke, prelivati sladoled, kolače, vafle ili koristiti kao fil za tortu…

  • 200 gr šećer
  • 100 gr maslac
  • 70 ml voda
  • 1 kašičica vanilin šećer
  • 3 kašika mleko u prahu
  1. Šećer karamelizujte na niskoj temperaturi.
  2. Kada dobije zlatno braon boju, dodajte maslac, vodu i vanilin šećer.
  3. Kuvajte na niskoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine (nekoliko minuta uz neprekidno mešanje).
  4. Kada se smeha prohladi, umešajte mleko u prahu.
  5. Krem čuvajte u zatvorenoj teglici.

Po potrebi, karamel krem, možete zagrejati kako biste ga lakše premazivali ili sipali.

Ukoliko se odlučite za posnu varijantu, koristite posne sastojke – margarin i sojino mleko u prahu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.