Karfiol i krompir sa đumbirom – Ana Vuletić

Karfiol i krompir sa đumbirom – moja ćerka jako voli začine u kašicama, a posebno đumbir i cimet. Tako da nije čudno da često u mojim receptima možete naći ova dva začina kao dominantna.

Karfiol i krompir sa đumbirom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Karfiol i krompir sa đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Karfiol i krompir sa đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Karfiol i krompir sa đumbirom – moja ćerka jako voli začine u kašicama, a posebno đumbir i cimet. Tako da nije čudno da često u mojim receptima možete naći ova dva začina kao dominantna.

  • 1 komad crveni krompir (seckan na kockice)
  • 1 šaka karfiola (samo cvetovi)
  • 2 šake bebi šargarepe
  • 1 komadić kelerabe
  • đumbir
  1. Oljuštite crveni krompir i iseckajte na kockice i zajedno sa bebi šargarepom i kelerabom i đumbir ubacite u vodu da se kuva. Kuvajte oko 10 minuta.
  2. Ubacite karfiol i kuvajte još oko 5minuta.
  3. Procedite i ubacite sve u blender i blendirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu. Možda će biti potrebno da dodate oko 10ml prokuvane vode ukoliko želite ređu kašicu.
  4. Ohladite, proverite obavezno temperaturu i ponudite bebi. Moja ćera je pojede bez zastajkivanja.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Karfiol i krompir sa đumbirom – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.