Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Karfiol miks – Ana Vuletić

0 1

Karfiol miks – kada ste tek krenuli sa kašicama i miksovima za bebe, ovo je odličan način da ne preopteretite bebi stomak a ipak date karfiol.

Karfiol, brokoli i slično obično nadimaju bebi stomačić pa imaju tokom dana probleme sa gasovima, manja količlina umiksovana u ostalo povrće može da vas poštedi muke.

Karfiol miks - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Karfiol miks – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Karfiol miks – Ana Vuletić

Karfiol miks - kada ste tek krenuli sa kašicama i miksovima za bebe, ovo je odličan način da ne preopteretite bebi stomak a ipak date karfiol.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1 porcija
Autor Ana Vuletić

Sastojci

  • 20 gr karfiol 3 cveta
  • 1/2 komad šargarepa
  • 1 komad tikvice male
  • 1 komad krompir mali

Uputstvo za pripremu

  1. Odvojite tri manja cvetića od karfiola, dobro isperite i isecite koliko možete drške, duži proces je da ručno odvojite deliće cveta, ali kako vam je lakše.
  2. Stavite ga u vodu da se kuva, njemu je potrebno oko 15 minuta.
  3. Oljuštite šargarepu i krompir i iseckajte na kockice. Ubacite u vodu zajedno sa karfiolom. Njima je potrebno oko 10 minuta da se kuvaju.
  4. Oljuštite tikvicu i iseckajte na kockice. Ubacite u vodu da se kuva. Njoj je potrebno oko 8minuta da se kuva.
  5. Proverite viljuškom da li je povrće meko, ukoliko jeste procedite i sve ubacite u blender. Miksajte oko 2 minuta dok ne dobijete kašu.
  6. Proverite pre serviranja toplotu kaše kako bi izbegli da se beba opeče. Biće potrebno da odstoji još bar 10ak minuta pre davanja bebi.

Beleške

Na isti način možete davati i brokoli.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Jelovnik za bebe, kliknite na link: JELOVNIK ZA BEBE. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije recepti za bebe, kliknite na link: RECEPTI ZA BEBE.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.