Katarinine kocke.
Katarinine kocke – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Katarinine kocke.
- 7 komada jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika mlevenih oraha
- 4 kašika brašna
- 150 gr. šećera
- 150 gr. suvog grožđa
- 150 gr. seckanih oraha
- 4 kašike ulja
- 4 kašike brašna
- 250 gr. šećera
- 120 gr. putera
- 130 gr. margarina
- sok od 1 pomorandže
- 30 gr. crne čokolade
- Priprema:
Tamna kora:
Odvojiti žumanca od belanaca.Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati jedno po jedno žumance blago mešajući mikserom. Na kraju umešati mlevene orahe i brašno. Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni 15 – 20min. Ostaviti da se ohladi.
Bela kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, brašno i na kraju suvo grožđe i seckane orahe.Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 – 25 minuta.
Fil :
Umutiti žumancasa šećerom i skuvati na pari.Ostaviti da se ohladi.Umutiti maslac, dodati sok od pomoranžđe i sjediniti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na tri dela. U treći deo fila dodati otopljenu čokoladu i ostaviti za poslednji sloj torte.Tamnu koru preseći vodoravno da se dobiju dve kore. Filovati sledećim redosledom na tamnu koru naneti deo fila, prekriti belom korom, prekriti filom, staviti tamnu koru i premazati filom sa umešanom čokoladom. Posuti mlevenim orasima
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!