Keks kocke – Javorka Filipović

Keks kocke – jedna brza i ukusna poslastica.

Keks kocke - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Keks kocke – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Keks kocke – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Keks kocke – jedna brza i ukusna poslastica.Jedna brza i ukusna poslastica.

  • 5 komada jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 150 ml ulja
  • 2 kesice vanilin secera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 ml čokoladnog mleka
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šećera u prahu
  • 400 ml kisele pavlake
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g slaga
  • 300 ml mineralne gazirane vode
  • 1 kesica kremfixa (ili 300 ml slatke pavlake)
  1. KORA:
    Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrstu penu. Dodati šećer i vanilin šećer i sve još mutiti da se šećer rastopi.
    Dodati žumanca i nežno promešati da se sjedine. Postepeno dodavati ulje uz neprekidno mućenje dok se smesa ne ujednači.
    Dodati mešavinu brašna, čokolade u prahu i praška za pecivo i sve dobro sjediniti.
    Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te sipati u nju pripremljenu smesu za koru.
    Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

    Pečenu koru izbockati i preliti čokoladnim mlekom.

  2. FIL:
    Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom pa dodati mleveni keks i promešati varjačom.
    Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, te je sjediniti sa smesom od keksa i sve dobro promešati.

    Ohladjenu koru premazati pripremljenim filom.
    Slatku pavlaku ili šlag umutiti i premazati preko fila.

Kocke napraviti dan ranije, dobro ih ohladiti i poslužiti.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.