Keks sa čokoladom.
Keks sa čokoladom, sastojci:
- 250 g margarina ili maslaca,
- 1,5 šolja šećera,
- 2 jajeta,
- 2 vanilin šećera,
- 100 g čokoladnih mrvica,
- 2 šolje brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo i
- prstohvat soli.
PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme
Keks sa čokoladom, priprema:
- Umutiti maslac i šećer, dodati jaja, vanillin šećer, brašno, prstohvat soli, čokoladne mrvice i na kraju, prašak za pecivo.
- Sve dobro sjediniti i ostaviti u frižideru oko trideset minuta da odstoji.
- Od dobijene smese formirati loptice, pa ređati u pleh. Rastanjiti ih dlanovima, pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko desetak minuta.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!