Keks sa limunom – Verica Poznanović

0
213
Keks sa limunom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Keks sa limunom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Keks sa limunom – ne znam koji su lepši, sa nrandžom ili sa limunom, ovaj put sam napravila duplu meru.

Kolači su napravljeni, smešteni ispod lešnika, pismo je napisano i adresirano, pečat sa mojim inicijalima u vosku udaren.

Krećemo na čarobno putovanje kroz vreme, prva destinacija, vratiti se korenima, znaci pravac Hercegovina. Da li ću u Dabricu ili na Berkoviće, videću na koju stranu će me put odvesti? Put Radišića ili Bjelica, ko zna možda i kod Muratovića i Čabrila? Koliko je to godina vraćanja u prošlost…

Keks sa limunom, sastojci:

  • 2 jajeta,
  • 200 g šećera,
  • 50 g margarina,
  • 3 kašike ulja,
  • kora od jednog limuna, srednje veličine,
  • sok od jednog limuna,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 350 g brašna i
  • 1 prašak za pecivo.

Za valjanje:

100g šećera u prahu.

Keks sa limunom, priprema:

  • Otopljenom i malo prohlađenom margarinu dodati šećer, ulje, rendanu koru od limuna, sok od limuna, vailin šećer, jaja, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.
  • Od testa oblikujte kuglice po želji, svaku uvaljate u šećer u prahu i ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite keksiće oko petnestak minuta.
  • Keksići treba da ostanu beli.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde