Keksići sa vinom (posno) – Zorica Stajić

Keksići sa vinom (posno).

Keksići sa vinom - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Keksići sa vinom – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Keksići sa vinom (posno) – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Keksići sa vinom (posno).

  • 500 gr brašna (tip 500)
  • 2 dl belog vina
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanile
  • 4 šoljice ulja (šoljice su srednje veličine)
  • jestive boje za kolače (po želji)
  1. Sve sastojke zamesite da dobijete meko i glatko testo. Oklagijom razvijte testo na debljinu do 1 cm. Vadite keksiće raznim modlicama i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok blago ne porumene. Gotove keksiće ostavite da se ohlade a potpuno hladne ukrasite i išarajte po vašoj želji.
PS. Od ovog testa možete praviti i razne kiflice, filovane džemom, eurokremom i sl.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Keksići sa vinom (posno) – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.