Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – keleraba i repa se mogu uvesti u bebinu ishranu od 8-10 meseca i visoko su nutritivne. Preporučujem da uvedite po malo, u kombinaciji sa drugim povrćem.

Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – keleraba i repa se mogu uvesti u bebinu ishranu od 8-10 meseca i visoko su nutritivne. Preporučujem da uvedite po malo, u kombinaciji sa drugim povrćem.
- 0,125 komad keleraba
- 2 komad šargarepa (seckana na kockice)
- 1 komad tikvica (seckana na kockice)
- peršunov list
- 20 gr ovsenih pahuljica
- Keleraba je najzdravija sveža, jer tako sadrži najviše vitamina C, ali zbog bebinih osetljivih stomačića, preporučujem da je skuvate na pari ili u vodi sa ostalim povrćem.
- Oljuštite šargarepu i tikvicu i iseckajte na kockice. Odsecite deo kelerabe, neka bude manji komad.
- U vodu ubacite peršunov list, šargarepu i kelerabu i tikvicu. Kuvajte oko 10 minuta dok šargarepa ne omekša.
- U drugu posudu skuvajte oko 20gr ovsenih pahuljica.
- Ovsene pahuljice i povrće, ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu. Biće dosta retka, kao čorba, pa je bebe sa uživanjem jedu.
- Ohladite i proverite temperaturu kašice pre nego što date bebi.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!