Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – Ana Vuletić

Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – keleraba i repa se mogu uvesti u bebinu ishranu od 8-10 meseca i visoko su nutritivne. Preporučujem da uvedite po malo, u kombinaciji sa drugim povrćem.

Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama - Ana Vuletić
Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – Ana Vuletić

Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – keleraba i repa se mogu uvesti u bebinu ishranu od 8-10 meseca i visoko su nutritivne. Preporučujem da uvedite po malo, u kombinaciji sa drugim povrćem.

  • 0,125 komad keleraba
  • 2 komad šargarepa (seckana na kockice)
  • 1 komad tikvica (seckana na kockice)
  • peršunov list
  • 20 gr ovsenih pahuljica
  1. Keleraba je najzdravija sveža, jer tako sadrži najviše vitamina C, ali zbog bebinih osetljivih stomačića, preporučujem da je skuvate na pari ili u vodi sa ostalim povrćem.
  2. Oljuštite šargarepu i tikvicu i iseckajte na kockice. Odsecite deo kelerabe, neka bude manji komad.
  3. U vodu ubacite peršunov list, šargarepu i kelerabu i tikvicu. Kuvajte oko 10 minuta dok šargarepa ne omekša.
  4. U drugu posudu skuvajte oko 20gr ovsenih pahuljica.
  5. Ovsene pahuljice i povrće, ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu. Biće dosta retka, kao čorba, pa je bebe sa uživanjem jedu.
  6. Ohladite i proverite temperaturu kašice pre nego što date bebi.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Keleraba sa povrćem i ovsenim pahuljicama – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.