Keşkül – Snežana Kitanović
Keskul (Keşkül) je Turski desert koji ukusom podseća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Keşkül – Snežana Kitanović
Keskul (Keşkül) je Turski desert koji ukusom podseća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.
- 1/2 l hladnog mleka
- 40 gr. kokosa
- 60 gr. brašna
- 80 gr. šećera
- nekoliko kapi vanila-buter arome
- 1 kašika maslaca
Za posipanje:
- malo seckanih pecenih badema i lešnika i malo kokosa
- U šerpu sipati hladno mleko, kokos, šećer, lagano sipati brašno i sve dobro umutiti žicom.
- Zatim dodati i nekoliko kapi vanila-buter arome.
- Sve zajedno staviti na šporet da provri, neprestano mešajući.
- Kad provri dodati maslac i mešajti da se otopi.
- Skloniti i sipati u 4 manje posudice.
- Svaku prekriti providnom folijom i ohladiti nekoliko sati u frižideru.
- Posuti sitno seckanim pečenim bademima i lešnicima i sa malo kokosa.