Keşkül – Snežana Kitanović

17

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Keşkül – Snežana Kitanović

Keskul (Keşkül) je Turski desert koji ukusom podseća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Keşkül – Snežana Kitanović

Keskul (Keşkül) je Turski desert koji ukusom podseća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.

  • 1/2 l hladnog mleka
  • 40 gr. kokosa
  • 60 gr. brašna
  • 80 gr. šećera
  • nekoliko kapi vanila-buter arome
  • 1 kašika maslaca

Za posipanje:

  • malo seckanih pecenih badema i lešnika i malo kokosa
  1. U šerpu sipati hladno mleko, kokos, šećer, lagano sipati brašno i sve dobro umutiti žicom.
  2. Zatim dodati i nekoliko kapi vanila-buter arome.
  3. Sve zajedno staviti na šporet da provri, neprestano mešajući.
  4. Kad provri dodati maslac i mešajti da se otopi.
  5. Skloniti i sipati u 4 manje posudice.
  6. Svaku prekriti providnom folijom i ohladiti nekoliko sati u frižideru.
  7. Posuti sitno seckanim pečenim bademima i lešnicima i sa malo kokosa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.