Kesten pire sa šlagom – jedna od mom mužu omiljenih poslastica, a i meni jedna u top 10 🙂

Kesten pire sa šlagom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Kesten pire sa šlagom – jedna od mom mužu omiljenih poslastica, a i meni jedna u top 10 🙂
- 300 gr kestena
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin secera
- 10 ml ruma (ili par kapi koncentrata za kolače)
- 40 ml mleka (ili vode, opciono)
- Ukoliko imate sreće da nađete oljušteni kesten, onda vam spremanje ovog dezerta neće biti ni malo mučno, već pravo zadovoljstvo. Ukoliko ne, trajaće malo duže, ali svakako vredi 🙂
- Kesten stavite u vodu da se kuva oko 35 minuta. Ukoliko morate da ga ljuštite, to učinite dok je još topao, jer će biti mnogo lakše.
- Možete ga nagnječiti spravom za pire ili pak staviti u blender i propustiti nekoliko puta dok ne dobijete željenu gustinu.
- U kesten umešajte, rum, šećer i vanilin šećer.
- Ukoliko volite mekšu i kremastiju teksturu ovog dezerta, dodajte oko 40ml mleka ako ćete ga jesti odmah, ili vode ukoliko planirate da ga zamrznete za kasnije.
- Dobro izmešajte, stavite u čašice ili činijice i ukrasite šlagom.
- Prijatno 😀
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!