Kiflice sa kafom – Sandra Stojiljković Cvetković

Kiflice sa kafom – Sandra Stojiljković Cvetković

Kiflice sa kafom – izuzetno ukusan slatkiš, sa bogatom aromom kafe, idealan za duga popodneva uz čaj i dobro društvo.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kiflice sa kafom – Sandra Stojiljković Cvetković

  • 300 g brašna
  • 200 grama margarina
  • 100 grama šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 dl jake (crne kafe)
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • po potrebi šećera u prahu . (za posipanje)
  1. Od navedenih sastojaka (sem šećera u prahu) umesiti meko, kompaktno testo.
  2. Odvajati komadiće testa i od svakog formirati male kiflice (ili potkovice).
  3. Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 C, oko 20 minuta.
  4. Još vruće uvaljati u šećer u prahu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kiflice sa kafom – Sandra Stojiljković Cvetković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.