Kiflice sa tunjevinom – Veoma pikantne i lepe kiflice za dane posta, odlične za doručak, ili večeru.
Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković – Recepti i Kuvar online
Kiflice sa tunjevinom – Veoma pikantne i lepe kiflice za dane posta, odlične za doručak, ili večeru.
- 50 ml vode (mlake)
- 75 ml kisele vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 600 gr mekog brasna (500 – 600 gr)
- 125 ml belog vina
- 1, 5 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
- 150 gr tunjevine (usitnjene)
- praziluk (malo, iseckan)
- 125 gr posnog margarina
- U malo mlake vode staviti suvi kvasac i šećer, pa ostaviti 30 minuta da narasta. Nadošao kvasac potom izručiti u udubljenje u brašnu, dodati kiselu vodu, belo vino, ulje i so, pa sve dobro umesiti kako bi se dobilo glatko testo. Dobijeno testo podeliti na četiri dela i svaki oblikovati kao loptu.
- Svaku od lopti razvući oklagijom u koru debljine 1 cm, a zatim svaku od kora unakrsno iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu podeliti na pola, kako bi se dobilo osam jednakih delova.
- Na svaki dobijeni deo staviti po malo tunjevine pomešane sa sitno seckanim prazilukom i uvijati kiflice.
- Potom kiflice poređati u uljem podmazan pleh, a preko svake staviti po kockicu margarina i ostaviti ih da odmore 15-20 minuta. Nakon tog vremena, staviti ih u zagrejanu rernu i peći 25-30 minuta na 200 C.
Sandra Stojiljković Cvetković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!