Kikiriki štangle na moj način – recept za ove izuzetno ukusne kikiriki štanglice sam improvizovala prema svom ukusu…
Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>
Kikiriki štangle na moj način – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Kikiriki štangle na moj način – recept za ove izuzetno ukusne kikiriki štanglice sam improvizovala prema svom ukusu…
Za podlogu:
- 250 gr keksa (mlevenog)
- 50 gr kikirikija (mlevenog)
- 70 gr čokolade
- 2 dl mleka
Za krem:
- 4 dl mleka
- 5 kašike šećera
- 1 kesica pudinga sa ukusom karamela
- 50 gr karamela
- 125 gr margarina
- 150 gr kikirikija (sino seckanog)
Za čokoladni preliv:
- 30 gr čokolade
- 3 kašike kakaoa
- 3 kašike šećera
- 1 kašika ulja
- 1,5 dl vode
- Za podlogu otopite šećer i čokoladu u mleku, sklonite sa vatre pa dodajte ml. keks i na kraju ml. kikiriki. Sve dobro sjedinite rukama i rastanjite na odgovarajuću četvrtastu ili pravougaonu tacnu, debljine do 2 cm. Ostavite da se hladi.
- Za fil stavite šećer da se otopi, pa dodajte 3 dl mleka i karamele. Posebno sa 1 dl mleka razmutite puding pa ga dodajte mleku. Kada se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte margarin, umutite mikserom i na kraju dodajte kikiriki. Sve dobro sjedinite pa premažite preko podloge.
- U manji sud kratko ušpinujte šećer i vodu, dodajte kakao i čokoladu i pustite da sve zajedno vri minut-dva. Sklonite sa vatre, dodajte ulje i prelijte preko kolača.
- Kada se kolač ohladi i stegne, secite ga na željene štanglice i služite.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!