Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Kikiriki štangle na moj način – Zorica Stajić

0

Kikiriki štangle na moj način – recept za ove izuzetno ukusne kikiriki štanglice sam improvizovala prema svom ukusu…

Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Kikiriki štangle na moj način – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Kikiriki štangle na moj način - recept za ove izuzetno ukusne kikiriki štanglice sam improvizovala prema svom ukusu...
Obrok Desert, Užina
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

Za podlogu:

  • 250 gr keksa mlevenog
  • 50 gr kikirikija mlevenog
  • 70 gr čokolade
  • 2 dl mleka

Za krem:

  • 4 dl mleka
  • 5 kašike šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom karamela
  • 50 gr karamela
  • 125 gr margarina
  • 150 gr kikirikija sino seckanog

Za čokoladni preliv:

  • 30 gr čokolade
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1,5 dl vode

Uputstvo za pripremu

  1. Za podlogu otopite šećer i čokoladu u mleku, sklonite sa vatre pa dodajte ml. keks i na kraju ml. kikiriki. Sve dobro sjedinite rukama i rastanjite na odgovarajuću četvrtastu ili pravougaonu tacnu, debljine do 2 cm. Ostavite da se hladi.
    Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  2. Za fil stavite šećer da se otopi, pa dodajte 3 dl mleka i karamele. Posebno sa 1 dl mleka razmutite puding pa ga dodajte mleku. Kada se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte margarin, umutite mikserom i na kraju dodajte kikiriki. Sve dobro sjedinite pa premažite preko podloge.
    Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  3. U manji sud kratko ušpinujte šećer i vodu, dodajte kakao i čokoladu i pustite da sve zajedno vri minut-dva. Sklonite sa vatre, dodajte ulje i prelijte preko kolača.
    Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  4. Kada se kolač ohladi i stegne, secite ga na željene štanglice i služite.
    Kikiriki štangle na moj način - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.