Kikiriki štanglice (posne) – ko voli spoj ukusa karamela i kikirikija, ovo je pravi izbor za svaku priliku a može biti i mrsna i posna verzija…
Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>
Kikiriki štanglice (posne) – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Kikiriki štanglice (posne) – ko voli spoj ukusa karamela i kikirikija, ovo je pravi izbor za svaku priliku a može biti i mrsna i posna verzija…
- 200 gr šećera
- 200 gr margarina
- 150 gr čokolade (posne)
- 250 gr keksa (posnog, mlevenog)
- 150 gr kikirikija (neslanog, sitno iseckanog)
- 3 kašike kakaoa (posnog)
- 1 kašika ulja
- 1 dl vode
- U posudu stavite šećer da se otopi, pa kada dobije svetlo karamel boju (pazite da ne zagori), dodajte vodu, pa nakon 1-2 ubacite 100 gr. čokolade i pustite da se sve otopi i sjedini. Potom dodajte (izblendiran) kikiriki i na kraju keks, pa sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu izručite na pravougaonu tacnu pokrivenu providnom folijom, pokrijte takođe folijom i lepo rastanjite smesu na debljinu oko 1,5-2 cm.
- U manji sud sipajte 3-4 kašike vode, 50 gr čokolade i kakao prah pa sve prokuvajte i kada se zgusne, dodajte ulje pa toplim prelivom prelijte kolač.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!