Kikiriki štanglice (posne) – Zorica Stajić

Kikiriki štanglice (posne) – ko voli spoj ukusa karamela i kikirikija, ovo je pravi izbor za svaku priliku a može biti i mrsna i posna verzija…

Kikiriki štanglice (posne) - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Kikiriki štanglice (posne) – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Kikiriki štanglice (posne) – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Kikiriki štanglice (posne) – ko voli spoj ukusa karamela i kikirikija, ovo je pravi izbor za svaku priliku a može biti i mrsna i posna verzija…

  • 200 gr šećera
  • 200 gr margarina
  • 150 gr čokolade (posne)
  • 250 gr keksa (posnog, mlevenog)
  • 150 gr kikirikija (neslanog, sitno iseckanog)
  • 3 kašike kakaoa (posnog)
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl vode
  1. U posudu stavite šećer da se otopi, pa kada dobije svetlo karamel boju (pazite da ne zagori), dodajte vodu, pa nakon 1-2 ubacite 100 gr. čokolade i pustite da se sve otopi i sjedini. Potom dodajte (izblendiran) kikiriki i na kraju keks, pa sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu izručite na pravougaonu tacnu pokrivenu providnom folijom, pokrijte takođe folijom i lepo rastanjite smesu na debljinu oko 1,5-2 cm.
  2. U manji sud sipajte 3-4 kašike vode, 50 gr čokolade i kakao prah pa sve prokuvajte i kada se zgusne, dodajte ulje pa toplim prelivom prelijte kolač.
PS. Ja sam posebno otopila 2 štangle bele posne čokolade i njome napravila ove šare.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kikiriki štanglice (posne) – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.