Kinoa testo za picu – kinoa je žitarica bez glutena i kako kažu jedna od najstarijih i najzdravijih žitarica. Pa evo i jednog recepta za njenu upotrebu.
Kinoa testo za picu – Ana Vuletić
Kinoa testo za picu – kinoa je žitarica bez glutena i kako kažu jedna od najstarijih i najzdravijih žitarica. Pa evo i jednog recepta za njenu upotrebu.
- 3/4 šolje kinoa (zrna)
- 1/4 kašičice so
- 1 kašičica prašak za pecivo
- 2 kašike paradajz pire
- 1 komad paprika
- 1 komad tikvica
- 1 komad paradajz
- 1 komad mocarela (ili kačkavlja po izboru)
- bosiljak
- origano
- biber
- 3/4 šolje od 2dcl kinoe potopiti u dve šolje vode i ostaviti preko noći da odstoji (oko 8 sati).
- Procediti i isprati pod mlazom vode kinou.
- Ubaciti u blender kinou, dodati 1/4 kašičice soli i 1 kašičicu praška za pecivo i 1/4 šolje vode. Miksati oko 2 minuta dok ne dobijete smesu kao za testo.
- U okruglu manji pleh, postavite papir za pečenje isprskajte ga sprejom za kuvanje ili premažite sa malo ulja i sipajte izblendovanu masu.
- Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15minuta.
- Izvadite iz rerne, okrenite naopačke, skinite papir i tako okrenutu vratite u pleh i pecite jos 5-10minuta.
- Izvadite iz rerne i premažite paradaz pireom podlogu. Dodajte iseckan paradajz, papriku i tikvicu na kolutove. Pospite bosiljkom ili stavite 3 lista svežeg. Pospite biberom i origanom i preko stavite komadiće mocarele i pecite još 10ak minuta.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!