Klupčad sa crnim susamom – Verica Poznanović

Crna klupčad, klupčad sa crnim susamom.

Klupčad sa crnim susamom, sastojci:

Potrebno je za testo:

  • 150 g putera ili margarina,
  • 500 ml mleka,
  • 50 g svežeg ili 7g suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 700-800 g brašna.

Za posipanje po korama:

  • 300 g rendanog sira.

Za premazivanje:

  • 2 jajeta i 2 kašičice crnog susama.

Klupčad sa crnim susamom, priprema:

  • Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri.
  • U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.
  • Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.
  • Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok neumesite meko i elastično testo. Pokriti i ostaviti da se udvostruči.
  • Testo podelite na tri dela, svaki deo testa razvući u pravougaonik pa pospite rendanim sirom.
  • Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče.
  • Dva jajeta umutite viljuškok i dodajte crni susam, premažite klupčad.
  • Rernu zagrejte, tepsiju obložite pek papirom i poređajte klupčad.
  • Pecite dok lepo ne porumene.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Klupčad sa crnim susamom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.