Knedle od mesa - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Knedle od mesa - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Knedle od mesa – priznajem da ovakve knedle i na ovakav način nisam nikad pre hrono ishrane pravila.

Od kako sam ušla u hrono ishranu, svakodnevno mi naviru silne ideje oko načina spremanja, da bi obroci bili zanimljiviji, jer su i moji momci na hrono.

Knedle od mesa – Jadranka Blažić

knedle od mesa Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Knedle od mesa -priznajem da ovakve knedle i na ovakav način nisam nikad pre hrono ishrane pravila.

  • meso
  • so
  • biber
  • zacini
  1. Za knedle odaberite bilo koji komad nemasnog mesa, ali uvek samo od jedne vrste zivotinje, jer se u hrono ne mesaju vise vrsta. Prvo obavezno sameljem meso na masinu za meso jer sam primetila da tako dobijem daleko kompaktniju masu. Kada sam samlela meso na masinu za meso, ubacila sam ga u blender da se dobro izmiksa i pretvori u masu koja lici na pastetu. Malo ide teze jer se meso brzo zalepi za zidove blendera ali iskljucim ga pa sa spatulom spustim prema dole. Tako ponovim nekoliko puta dok mi se ne dopadne kako je izmiksano. Od zacina stavim: so, biber, crni i beli luk u prahu i malo na vrh noza sodu bikarbonu. Izvadim iz blendera, stavim u neku posudu i mokrim dlanovima pravim malene kuglice kao veca tresnja. Kada sam ih oblikovala pustam ih u prokljucalu vodu, smanjim da polako vri i poklopim. One ce narastiti od sode bikarbone, ali ce kasnije da splasnu kada ih izvadite iz vode. Jako je bitno da ih oblikujete strpljivo mokrim dlanovima da bi bile glatke.
Univerzalne su i mozete praviti od njih kasnije sta vam dodje na ideju. Ako upotrebite pilece meso, mozete ih imati i za veceru. Kada imate vremena spremite vecu kolicinu od svezeg mesa i cuvajte ih u zamrzivacu. Po potrebi vadite i zamrznute ubacite u prokljucalu posoljenu i zacinjenu vodu ili direktno u jelo koje spremate. Izbor je na vama.

Jadranka Blažić

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!